Hranjenje na bočicu u vrijeme koronavirusa

U ovo današnje vrijeme kada je gotovo svaka vijest povezana s koronavirusom, mladim majkama se iznad glave pojavljuje milijun upitnika, strahova i nedoumica. Odgovorit ćemo na nekoliko pitanja u vezi hranjenja na bočicu za vrijeme koronavirusa, o zaštiti koju možete pružiti svom djetetu i o sterilizaciji dječje opreme.

Mogu li hraniti svoju bebu na bočicu ako sumnjam na koronavirus ili sam dobila potvrdu da sam pozitivna?

Ako imate ili mislite da imate koronavirus, trebali biste poduzeti mjere predostrožnosti prilikom hranjenja bebe iz bočice. Obavezno dobro operite ruke (najmanje 20 sekundi) prije nego što dodirnete bebu ili opremu za hranjenje. Pokušajte izbjegavati kašljanje ili kihanje nad bebom. Stavite masku na lice za vrijeme hranjenja ako s tim neće uplašiti dijete.
Svakako sterilizirajte svu opremu za hranjenje, ne smijete bočice dijeliti ni s kim.
Prilikom pripreme adaptiranog mlijeka, pažljivo slijedite upute proizvođača.

Steriliziranje djetetovih bočica i sisača/duda nužno je sve do djetetovih 12 mjeseci. Osim same rutine hranjenja i ovo je važan faktor, pogotovo u vremenu kada se borimo s pandemijom. To će vam pomoći zaštititi imunološki sustav vaše bebe i zaštititi ih od infekcija. Prije sterilizacije operite opremu za hranjenje i uklonite ostatke mlijeka sapunicom i četkom za boce. Nakon pranja, isperite opremu hladnom tekućom vodom prije sterilizacije.

Koje druge mjere opreza trebam poduzeti?

Postoji nekoliko načina na koje možete zaštititi svoju bebu. Trebali biste nastaviti prakticirati dobru higijenu, prati ruke i izbjegavati dodirivanje očiju, nosa i usta. Budite posebno oprezni prilikom skladištenja i rukovanja sterilnom opremom za hranjenje i smanjite broj ljudi koji drže i hrane vašu bebu.

Povremeno ćemo slati obavijesti o novostima s portala, korisnim savjetima i pogodnostima. Budite među prvima koji će to saznati!