Kako dijete naučiti da jede sve?

Dovođenje djece u kuhinju i eksperimentiranje s novom hranom povećava šanse da će pojesti što god pripreme. Kada djeca pomažu u kuhinji, naučit će koliko je vremena potrebno za pripremu hrane i kako koristiti razne alate da je sami naprave.

Kad su djeca u kuhinji, isprobajte ove tehnike kako biste ih uključili:

Nemojte biti nervozni

Da, postoje problemi s oštrim noževima i raznim drugim pomagalima s kojima se mogu ozlijediti, ali važne je i da nauče. Budite uz njih, pokažite im kako se s čim rukuje i pokažite im kako se pravilno donositi prema svakoj namirnici.

Neka bude zabavno

Dajte hrani zabavna imena, uključite glazbu i stavite pregaču. Izmislite neku priču oko jela koje pripremate i sve zajedno začinite s puno ljubavi i smijeha.

Dopustite im da pomognu s nekim od pripremnih radova

Djeca mogu pomoći pri skupljanju sastojaka, ispiranju voća i povrća i koristiti sigurnije alate, kao što su škare za povrće ili gulilice. Također im možete dati da režu mekanije namirnice s malim dječjim noževima. Neka svaki komadić bude svoje veličine – to neka bude čar vašeg zajedničkog jela.

Jako puno roditelja se muči s činjenicom da djeca ne jedu dovoljno zdravo ili da ne konzumiraju širok spektar namirnica, a da pri tome i uživaju u tome. Ako vidite da vaše dijete odbija hranu zbog izgleda ili boje, probajte ih ubaciti u smoothie ili napraviti zdravi sladoled. Nikad ne znate u čemu bi vaše dijete na kraju moglo uživati. Čak vas i najizbirljiviji u jelu mogu iznenaditi. Sretno i dobar tek!

Povremeno ćemo slati obavijesti o novostima s portala, korisnim savjetima i pogodnostima. Budite među prvima koji će to saznati!