Osam činjenica o dojenju koje bi vas mogle iznenaditi

1. Majčino mlijeko je nevjerojatno, raznoliko i fascinantno

Stalno se otkrivaju  nova i nevjerojatnija svojstva

2. Vaše (majčino) mlijeko je potpuno jedinstveno

Njegov sastav određuju čimbenici, uključujući vašu prehranu, hormone, genetiku, utjecaje okoline i potrebe vas i vaše bebe

3. Vaša beba prepoznaje miris vašeg mlijeka

4. Majčino mlijeko može pomoći djetetu da spava

5. Dojenjem se podižu vaši ‘hormoni ljubavi’

Smatra se da kontakt kože do kože dojenja pomaže u vezivanju, ali znanstvenici su također otkrili da vam razina oksitocina raste dok dojite. Smatra se da ovo pomaže povećanju osjećaja ljubavi prema vašem djetetu.

6. Majčino mlijeko pomaže vašoj bebi da ima zdraviju budućnost

Majčino mlijeko je ispunjeno antitijelima koja se bore protiv virusa. Može smanjiti rizik od razvoja ekcema, astme, alergija i pretilosti u kasnijem životu, dok dugotrajno dojenje pomaže u smanjenju cjeloživotnog rizika od srčanih bolesti.

7. Majčino mlijeko može pomoći vašoj bebi da postane ljubitelj sve hrane i da ju u budućnosti ne odbija

Vaša prehrana može izravno utjecati na sastav vašeg mlijeka, a hrana koju jedete tijekom dojenja mogla bi utjecati na okus mlijeka i dijete poslije nekih određenih namirnica mlijeko može odbiti

8. Majčino mlijeko je različito za sinove i kćeri

Jeste li znali da dječaci konzumiraju više majčinog mlijeka od djevojčica? I nevjerojatno, majčino mlijeko proizvedeno za dječake sadrži 25% više kalorija nego za djevojčice.

Povremeno ćemo slati obavijesti o novostima s portala, korisnim savjetima i pogodnostima. Budite među prvima koji će to saznati!