Stres u trudnoći

Trudnica u prirodi

U današnje vrijeme pojam stres je sveprisutan i rijetko koja osoba se barem jednom u životu nije susrela sa stresnim situacijama. S obzirom na to da stres ne bira, može se pojaviti u trudnoći. Vrlo je važno da se trudnice ne stresiraju i da sve moguće probleme pokušaju riješiti na miran način kako stres ne bi narušio njihovo psihičko, a i fizičko zdravlje. Vrlo je bitno osluškivati svoje tijelo i raspoloženje i pokušati se nepotrebno ne uzrujavati i trošiti prijeko potrebnu energiju. Vrlo je bitno da oko sebe imate ljude koji vama daju mir i koji vas neće nepotrebno dovoditi u stresne situacije, no ako do toga i dođe probajte s određenim tehnikama opuštanja kako bi vam bilo lakše. Probajte ne misliti o problemima i:

  • Izaberite miran i ako je moguće zamračeniji prostor
  • Lezite leđima okrenuti na pod i stavite ravni jastuk pod glavu
  • Podignite noge i položite ih na povišeno
  • Smirite disanje
  • Opuštajte jedan po jedan mišić
  • Ispraznite svoje misli i ne mislite više na ništa

Ako osjetite da ostajete bez zraka, to može biti uslijed stresa ili nekog neplaniranog događaja i bitno je da se smirite i u prostor u kojem boravite pustite svježi zrak, ako vanjska temperatura to dopušta spavajte uz lagano odškrinut prozor i pokušajte što više boraviti na otvorenom, a pogotovo u prirodi. Zvukovi iz prirode, lijepe boje krajolika i svježi zrak opuštaju i smiruju tako da je odlazak u prirodu najbolji način da dođete do zraka, da se smirite, a i da ostanete u formi. Šetnja je odlična u trudnoći.

Povremeno ćemo slati obavijesti o novostima s portala, korisnim savjetima i pogodnostima. Budite među prvima koji će to saznati!